dimecres, 16 de desembre del 2009

Valoració

Durant aquest quadrimestre he après moltes coses relacionades amb la gestió de la informació i TIC. He pogut conèixer molts programes per poder utilitzar-los, que són de gran utilitat i no els coneixia.

Penso que he aprés molt d’aquesta assignatura i ha estat un treball constant per poder mantenir el blog al dia a dia. Ha estat una tasca continuada i amb molt aprenentatge ja que queda reflectit les activitats que hem fet. És un treball que ens serveix com a futurs mestres i és molt enriquidor.

Les dues entrades que més m'han agradat han estat les que parla del audacity i del movie maker. Ja que són programes que m'han agradat molt, perquè els he trobat molt útils. Aquests programes penso que no tothom els coneix i seria bo que es difonguessin i que els conegués la gent. De vegades, he vist vídeos fets amb el movie maker, i la majoria queden molt bé i fan una bona presentació. Penso que he aprés molt a les classes de gestió de la informació i tic ja que sé utilitzar programes que sempre he tingut curiositat per saber com funcionen i em seran molt útils coma estudiant i coma mestres per tal de poder immortalitzar moments.

Pensant en els altres

Aquest vídeo és un reportatge que van fer al 2002 del seguiment d'una classe,es titula "Pensant en els altres". El vam veure a la classe de seminari i em va agradar molt pels temes que tractava i com els tractava.

Parla de temes com la mort, tema tabú, perquè no agrada parlar, però en realitat seria bo que fos un tema que es tractés més sovint ja que sembla que si en parlem podem ofendre els altres. Quan es tracta aquest tema la gent no parla gaire i està desitjant que un altre canviï de tema.

En aquest vídeo també es parla de respecte, respectar als companys i de la sinceritat. També anomena com a fita del dia a dia la felicitat.

Només penjo un tros perquè dura una hora però us animo que el busqueu i us el mireu perquè val la pena. Us ho aconsello.

Instruments

Aquí penjo un vídeo que vam fer per música perque m'agradaria que quedés en un lloc on ho visiti diariament. Aquests instruments estan fets per nosaltres. I com que ens va agradar el programa movie maker el vam aprofitar per fer-ho.

dijous, 3 de desembre del 2009

Jclic

Jclic és un programa que permet crear activitats per a nens de diferents edats. Permet aprendre conceptes a través d’activitats, fa més lúdic l’aprenentatge.

El nostre Jclic tracta dels animals de la granja. Està adreçats a nens de P5 amb activitats lúdiques, didàctiques i educatives.

El que pretenem és que els nens coneguin els animals de la granja, per això hi ha activitats de relació en el que s’ha d’unir els animals amb les seves cries, com s’anomenen alguns animals en anglès, relacionar la silueta de l’animal amb aquest, troba parelles del mateix animal, relacionar l’animal de la granja amb el seu so,...

Recordo que quan anava a primària feia activitats del Jclic i m'agradava aquest programa, encara que això si, no anava gaire bé perquè a vegades es quedava bloquejat. Fet que també m'ha passat quan feia les activitats. El programa en si està molt bé ja que pots crea activitats molt educatives i fàcil per aprendre però el programa no funcionava gaire bé ja que vam haver de repetir molts cop diverses activitats perquè es quedava bloquejat i no ens deixava continuar.
Aquí podeu trobar les activitats de Jclic fetes per la Cristina i per mi. Espero que us agradin.

dijous, 26 de novembre del 2009

dimecres, 25 de novembre del 2009

Un vídeo interessant

Aquí podeu trobar un vídeo fet amb el programa "windows movie maker". Jo no el coneixia, encara que el tenia a l'ordinador des de fa temps, però ho desconeixia. M'ha agradat molt, ja que no es gaire difícil d'utilitzar i és molt útil i eficaç.

El primer que vaig fer va ser gravar la meva veu llegint el text que vaig portar a la classe de Comunicació oral, escrita i digital amb el programa Audacity. Un cop guardada com a format wap vaig importar la cançó que volia que s'escoltés de fons. Vaig baixar i pujar la cançó per tal que quedés de fons i que s'escoltés més la meva veu. Quan ja estava com havia d'estar la vaig guardar com a format wap. Després, vaig importar les imatges que vaig cercar per acompanyar la veu i la música i que no només fossin imatges sinó que tinguéssin significat i relació amb aquests. Seguidament, un cop importades i col·locades en l'ordre que he trobat millor per presentar-ho, he assignat a cada imatge un efecte de vídeo. A continuació, he posat als espais que hi ha entre imatge i imatge una transició de vídeo, perquè no només passes d'una fotografia a una altre sinó que li donés una certa gracia. Després, l'he donat a crear títols o crèdits per posar un començament i un final al vídeo. I aquí podeu veure el resultat.
Amb aquest programa he pogut adonar-me que jo també puc fer aquestes coses perquè sempre veia vídeos d'aquests però no sabia com es feian i ara que més o menys sé m'agrada molt haver pogut coneixa'l i utilitzar-lo




dimarts, 24 de novembre del 2009

Síndrome Gilles de la Tourette

Aquí podeu trobar el power point de l'exposició de comunicació oral, escrita i digital i Gestió de la informació i TIC sobre el síndrome Gilles de la Tourette, fet per la Judit y per mi.

Per poder-lo penjar aquí abans m'he hagut de fer un compte a la pàgina de slideshare. Aquest és un espai gratuït on es poden penjar presentacions per poder visualitzar-les a la red. Un cop es puja el power point ho transforma format flash i et dona una direcció, que es copia i es posa a l’entrada que es vol fer al bloc.


dijous, 12 de novembre del 2009

Presentació Power point

És programa que permet fer presentacions amb poc text i il·lustracions, amb diferents dissenys de font, plantilles i animacions per escollir.

Opino que està molt bé el programa de fer power point ja que és molt útil per reforçar una exposició o per presentar allò que vulguem.
Penso que no tothom sap utilitzar-ho i hauria d'estar a l'abats de tothom i punts d'informació per tal de poder saber com funciona.
Com tot, al principi no saps com funciona, però de mica en mica, amb els powers que es va fent s'aprèn. Els últims power points sempre sortiran millor que els primers, ja que ja saps millor com funciona el programa i ho domines més.

diumenge, 8 de novembre del 2009

Retrat


Es tracta d'una noia d'ulls clars, blaus concretament. El seu cabell és llis i castany clar. La seva estatura és mitjana. Al principi, és una mica tímida, però quan et coneix no ho és pas. Encara que la conegui poc, puc dir que és molt simpàtica i una persona atenta, amable amb els altres.



diumenge, 1 de novembre del 2009

GIMP2

Amb aquest programa GIMP es poden fer molts retocs fotogràfics, com he dit anteriorment.

Aquí el que he fet ha estat:

Primer, retallar la imatge : "herramineta de selección de rectangulos" i després "Imagen" --> "recortar la selelcción".


A continuació, vaig provar efectes per posar-li a la fotografia. L'he donat a "Colores" --> "colorear..." Aquí he jugat amb el "to", la "saturació" i la "lluminositat". També, en el fons l'he difuminat una mica amb "Herramienta de emborrado".



I finalment, he fet clic a "herramienta de selección libre" i he hagut d'anar minuciosament seguint per punts allò que volia retallar. Un cop fet, he anat a "Imagen" --> "recortar a la selección". Seguidament, "Seleccionar" --> "Invertir" per tal que seleccionés el fons i poder tractar-lo per difuminar-lo. Aleshores, he clicat a "Filtros" --> "desenfoque" --> "desenfoque gaussiano". I aquest és el resultat.




GIMP 1

És un programa per tractar imatges, es pot transformar una fotografia de moltes maneres: retallant, esborrant, canviant colors,.. Es va fer aquest programa com a lliure del photoshop.
El primer que hem fet ha estat fotografiar allò que volíem i trobàvem interessant. Un cop fetes les fotografies, les he passat a l'ordinador i la fotografia que volia modificar l'he obert en aquest programa.
En aquesta foto, el que he fet ha estat disminuir els pixels, he anat a "Imagen" --> "Escalar imagen" i he canviat d'ample de 3072 a 400 i d'alt 2304 a 300 píxels. I aquest és el resultat.

El programa GIMP l'he trobat molt interessant, ja que és molt útil. Aquest programa concretament no el coneixia




dimarts, 27 d’octubre del 2009

Blocosfera

La blocosfera és una xarxa social de blocaires i els seus blocs on es desa informació i es comparteix amb altres internautes per tal d'intercanviar informació, és a dir, una xarxa on tenim accés i podem desar i agafar la informació que vulguem.

També trobem el meme, consisteix en què un blocaire vol reflexionar i difondre informació sobre algun tema i convida a altes blocaires a que reflexionin i donin la seva opinió, per això no sempre és fiable al 100% ja que solen ser opinions.

La meva recerca a trobar altres blocs del meu interès no m'ha costat, ja que amb el títol del bloc ja ho relacionava amb el tema de què tractava, aleshores es podia trobar amb facilitat.

El bloc que hem fet per grups tracta dels contes infantils, per això l'hem posat el títol de contes infantils. Ha estat una recerca d'informació selectiva i interessant sobre contes infantils, i no només sobre aquests, sinó que també de com s'expliquen, d'inicis i finals de contes, entre d'altres.

Trobo que és un bloc interessant per a qui vulgui trobar informació de contes, ja que és complet i està treballat.


Aquí podeu trobar l'enllaç sobre el nostre bloc de contes infantils.

dijous, 22 d’octubre del 2009

Cultura lliure

La cultura lliure és la difusió de la cultura segons uns principis de llibertat pels programes lliures. Hi ha molts programes lliures com l'audacity, Gimp i molts més.

En la cultura lliure podem parlar de “Creative Commons” que és una organització que treu límits per poder compartir treballs, fotografies,... hi ha de diferents tipus de llicencies per tal de poder compartir la informació al complet sense demanar permís al creador o demanant-ho, això ho decideix el propi autor.

També podem trobar el “Copyleft” que surt en contraposició el “Copyright”. Aquest permet distribuir el seu contingut ja que és lliure però això si amb unes condiciones com per exemple no modificar-lo.

El “Freeware” és un programari lliure que permet la seva difusió lliurement, poder modificar-lo lliurement, poder difondre-ho lliurement i poder millorar-lo i fer-ho públic per benefici de tothom.

Jo no coneixia aquests programes i m'han estat de gran ajut, ja que van molt bé per diverses tasques a realitzar.


A continuació hi ha breument exposades 4 situacions que es succeeixen a les escoles del nostre país diàriament.


A- El professor d'educació física diu als seu alumnes: "Per demà, tothom vindrà a classe amb unes "Nike. Jordan Collezione 20/3" per a poder fer les pràctiques de basquet.


B- Estem a classe fent un projecte de col·laboratiu de ciències i diem als nostres alumnes: Aneu a google, cerqueu imatges sobre la terra i les aneu enganxant i comentant al Word.


C- Per a preparar una classe, el mestre ha confeccionat un fantàstic PowerPoint en el que li manquen les dues últimes diapositives, l'envia per correu electrònic als seus alumnes amb la instrucció següent: Obriu el PowerPoint, fet amb la versió 2007, i completeu les dues últimes diapositives amb les dades que falten i la propera setmana el porteu a classe per comentar-lo.


D- El professor de ciències, en una excursió, diu als seus alumnes: "Entreu a la botiga de records, agafeu les postals que vulgueu per portar-les als pares".


Cal esbrinar quines d'aquestes 4 situacions són correctes o incorrectes i en quin grau. Per exemple: En la situació x, segur que acabariem amb la companyia dels mossos d'esquadra. En la situació X hi hauria un grup de pares de l'escola que esciuria cartes de queixa al professor. La situació X és fantàstica i segur que la podem presentar a un congrès d'educació com exemple de bona pràctica educativa. Cal argumentar les respostes.

La A no pot ser correcte ja que no pots exigir a ningú que per educació física hagis de portar unes bambes específiques, perquè potser no t'agraden, potser no te les pots comprar perquè són massa cares i no t'ho pots permetre o per altres motius. La opció C no pot ser ja que les diferents versions de power point no són compatibles. I aleshores, no es podria obrir aquesta presentació i per tant no podrien treballar amb aquest. La opció D tampoc és correcte perquè no especifica si les postals es paguen o no, per tant no podem dir que sigui correcte ja que les coses no s'agafen sense pagar
Per tant arribo a la conclusió que la opció correcte és la opció B. Ja que les fotografies no són per al públic, sinó per la classe, grup petit i no per a molta gent.

dijous, 15 d’octubre del 2009

Audacity

L’Audacity és un programa lliure on es pot gravar i editar sons. També es pot ajuntar diferents sons en una mateixa pista d’audio.

El primer que vam fer va ser gravar les veus, per individual. I les escoltàvem d'una en una. Cada veu que gravàvem la guardàvem en format wap. Un cop teníem gravades les quatre veus, les vam posar totes a la mateixa pàgina. Vam escoltar-les d'una en una comparant-les les unes amb les altres per així que totes quatre tinguessin el mateix to, i amplificàvem o no segons veiem que ho necessités. Un cop fet això, les vam col·locar paral·lelament cadascuna a un temps diferent per tal de que quan les ajuntéssim hi hagués espais en silenci. Un cop col·locades, les vam guardar en format wap, i les quatre pistes es van ajuntar en una sola. Després, vam afegir la música intercalant-la amb la gravació que vam fer. Havíem de baixar o pujar la cançó per tal que la veu s'escoltés bé. Finalment ho vam gravar en format wap.

Puc dir que aquest programa el desconeixia, he pogut fer proves i m'ha agradat molt trobo que és molt eficient i de gran utilitat. Ja que l'he pogut utilitzar en altres treballs i ha estat de gran ajuda poder saber com funciona, perquè és un programa fàcil d'utilitzar.

Avui com ja l'havíem acabat el que hem fet ha estat anar a una pàgina web per tal de poder descarregar l'arxiu, ja que per aquí no es pot pujar directament arxius d'àudio.

Aquí deixo l'enllaç de l'arxiu

divendres, 9 d’octubre del 2009

Crítica d'un llibre



El noi del pijama de ratlles


Aquest és un llibre molt conegut de diferents públics, majoritàriament adults. És un llibre que ha estat molt llegit i qui no s’ho ha llegit és perquè ha vist la pel•lícula. Amb això vull dir que tothom el coneix, almenys el títol. És un llibre que explica la realitat de fa uns anys, i per tant, són fets que han passat o almenys una idea del que podia haver passat.
Aquest llibre tracta sobre un noi que ha de deixar la seva casa, amics, paisatge,.. per anar a un altre lloc que no li agrada, ja que allà no té amics i el paisatge és desèrtic. El motiu que s’hagués de traslladar, encara que no volgués, era perquè el seu pare l’havien ascendit i s’havia de traslladar. Allà ell s’avorria molt, i observava molt per la finestra i veia per darrera de la tanca. Un dia es va apropar i va veure un altre noi de la seva edat, des de aleshores, va començar una amistat.

Encara que ja s’hagi parlat sobre aquest tema de la guerra hi ha un punt diferent, és des del punt de vista d’un nen de 9 anys. També compara diferents punts de vista, la visió d’un nen que veu una tancada i la visió d’un adult que veu una gent tancada, on el nen veu un amic, l’adult veu un jueu.
Aquest llibre el vaig trobar interessant ja que quan llegia volia saber més i més, encara que no em va agradar el final, però el vaig trobar molt entretingut. Quan havia de deixar de llegir volia trobar una estoneta per continuar llegint. Encara que aquest llibre s’ha portat al cinema, no he pogut veure-la ja que és una història trista, ja que amb el llibre ja es viu cada moment.

Vaig decidir llegir aquest llibre perquè me’l van recomanar, però no només una persona sinó que més, a més, tothom parlava d’aquest llibre i deien que estava molt bé i em va entrar la curiositat i m’ho vaig llegir. Puc dir que no sóc una gran lectora però els que he llegit m’han agradat amb alguna excepció d’algun, però han estat pocs els que no m’han agradat. Per tan, puc dir que aquest llibre el recomano a tota aquella persona que vulgui passar una estona entretinguda, no puc dir divertida però si interessant ja que per sort aquestes coses no passen ara, o almenys al meu entorn. I així podrem apreciar allò que ens envolta i que no donem valor, quan hi ha gent que en donaria moltíssim.

dijous, 1 d’octubre del 2009

Notebook / Delicious


Avui a classe hem entrat a dos programes que no coneixia. Els dos els hem estat investigant i provant a fer coses, per tal de poder aprendre a utilitzar-lo.

En el bloc de notes de Google pots recopilar informació que creguis interessant o d'utilitat i no només la pàgina, sinó que si només vols un tros de text, i tan sols es guarda aquest tros.

En canvi, el delicious és un servei de gestió de marcadors socials en web. Permet guardar marcadors i categoritzar-lo. No només permet guardar pàgines webs sinó que també permet compartir-lo amb altres usuaris del delicious. També trobo que està molt bé, però encara no sé utilitzar-lo gaire.

Penso que el delicious és millor programa per a mi que no pas el bloc de notes de Google, ja que em permet compartir la informació amb altres usuaris de delicious i així poder treballar millor en grup.

La classe d'avui ha estat diferent, ja que he descobert el bloc de notes i el delicious, ja que no sabia d'ells, i semblen de gran utilitat per al dia a dia.

dimarts, 29 de setembre del 2009

Ploreu ninetes

Aquest és un vídeo de la cançó que vam fer ahir a classe de música. El motiu pel que posi aquest vídeo és perquè aquesta cançó no l'havia escoltat mai, o almenys no recordo haver-la cantat de petita i em va fer gracia.


dissabte, 26 de setembre del 2009

Aprendre sense paper ni llapis

En aquest vídeo es diu què gràcies a les noves tecnologies els nens a l'escola aprenen molt més ràpid i molt millor. Van fer una prova i a una classe van fer la feina amb ordinadors de pantalla tàctil, d'aquests un 84'5% va treure notable , un 7 o més sobre 10, i la classe que ho va fer amb el mètode tradicional, sense aquestes noves tecnologies, va obtenir un notable un 57'4%. Amb aquests ordinadors els nens fan 4 vegades més exercicis que si ho fessin sense, en el mateix temps, i tenen escassa o nul·la pèrdua d'atenció. A sobre els hi agrada més aquest mètode, no només als nens sinó que també als professors, ja que és més divertit, i depenent de l'edat del nen aquests estan molt familiaritzats amb aquestes noves tecnologies. A més els llibres digitals són més econòmics que els de paper.
Penso que aquest mètode pot ser molt interessant ja que es pot veure que els resultats obtinguts comparats amb el mètode tradicional són millors en temps, en atenció, en economia i agrada més als alumnes i als professors.

En aquest enllaç es troba el vídeo que he esmentat:

dijous, 17 de setembre del 2009

Presentació

Hola companys i companyes!!!!!

Em dic Jennifer!

Sóc de Santa perpetua, un poble no gaire conegut per alguns.

Vaig decidir estudiar educació infantil perquè des de petita sempre m'ha agradat el món de l'ensenyament i estar amb nens petits.

He estat durant 3 anys fent casal amb el grup d'infantil i m'encanta :)

Per això després d'aquesta experiència vaig decidir-me finalment per l'educació infantil.

Durant aquests anys d'estudis i de pràctiques espero aprendre molt per tal de poder aplicar aquests coneixements a la pràctica.

Espero coneixe-us a tots!! ;)